vineri, 24 iulie 2020

Un alt fel de a-ți mânca grădina - flori cristalizate

Flori cristalizate

-            -   petale sau flori bine zvântate de apă;

-              - albuș de ou, bătut cu furculița astfel încât să rămână translucid;

-             -  zahăr cristal.

Se înmoaie fiecare floare în albuș , se trece prin zahărul tos, fără să se încarce prea tare nici cu albuș, nici cu zahăr. Se pun la uscat.

Saschiu alb si albastru, puse la uscat, fiind flori mai mari le-am înfipt în furculițe.

-          

  Toporași violeți și albi -  o parte i-am pus pe o hârtie de copt, ce să zic fiind flori delicate s-au cam rupt când i-am dezlipit. Cealalți  i-am cules cu tulpina mai lunga, i-am legat în buchețele de patru-cinci flori și i-am uscat agățați în furculiță, a fost bine.

Iasomia de iarnă am uscat-o doar pe hartie, firavă și casantă, am salvat doar câteva floricele!

Se lasă la uscat într-un loc ferit de lumina directă a razelor solare între 12 si 48 ore, depinde de umiditatea aerului.

Așa am decorat un tort: saschiu albastru, saschiu alb și toporasi albi, toporasi violet, iasomie, printre ele fructe protocalii de goji și coji de portocale confiate, sunt cele portocaliu mai deschis, dreptunghiulare, triunghiurile rosii sunt coji de mere pe care le am în congelator.

Se depozitează în borcane de sticla, în camara sau dulap. Nu se țin în frigider pentru că se înmoaie. Folosiți zahăr cristal normal, nu zahăr fin și nici zahăr pudră pentru că devin o masa compactă si nu mai stii ce e acolo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu