Narcisa galbenă,
Dulceață de narcisă galbenă cu portocală:
Dulceață fără un gust deosebit dar, bună pentru stări de nervozitate, agitație și cu o culoare deosebită!
O masură de petale (bine îndesate) - o măsura de apa - o jumătate de măsură de zeamă de portocale - o jumătate de măsură de zahăr. 1 - 1 - 1/2 - 1/2
Peste petalele spălate se toarnă apa clocotită, se acoperă și se lasă până a doua zi. Eu am pus un alt castron deasupra.
După acest timp, se pune infuzia cu tot cu flori pe foc mic, se adaugă zeama de portocală - o jumătate de măsură,
- și zaharul, tot o jumătate de măsură, amestecând până la dizolvarea completă.Se fierbe până capătă consistență. Păstrată în frigider, ține până anul viitor.
Colorează frumos blaturile pentru torturi, glazurile și cremele de unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu