Florile de soc se spală apoi se taie toate tijele verzi și groase care sunt amare, se pun pe un șervet să se zvânte. Florile de iasomie se spală și se rupe tot ce este verde (pedunculul), se lasa și ele pe șevet.
Acum se cântăresc,
este nevoie de: 60 g. flori de soc
20 g. flori de iasomie ( in total 80 g. flori, pot fi variațiuni 57 - 21, de exemplu)
2 lămâi mari - una tăiată în felii subțiri și de la cealaltă zeama. Spălați lămâile cu apa fierbinte
300 g. zahăr
3 litri de apă
Zahărul, zeama de lămâie și un litru de apă se amestecă până se dizolva tot zahărul, se pun florile și feliile de lămâie.
Se completează cu ceilalți 2 l. de apă, se amestecă și se acoperă cu o farfurioară. Așezați borcanul într-un loc cu soare și sucul va fi gata în 2-3 zile, noaptea băgați-l în casă.
Sucul a ieșit foarte aromat, iasomia ia dat un gust ușor amărui și un parfum minunat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu